Pin It

Νόστιμα και τραγανά Κουλουράκια Πορτοκαλιού

Τραγανά κουλουράκια πορτοκαλιού εύκολα και γρήγορα.

1 ώρα 20'

Εύκολο

40-45

Υλικά για τα κουλουράκια πορτοκαλιού


  • αλεύρι γοχ όσο πάρει (περίπου 1 κιλό)
  • 1 κ.γ. μπέκιν
  • μισό ποτήρι του νερού φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 φλ. ζάχαρη άχνη
  • μισό φλ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το ελαιόλαδο, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη ζάχαρη άχνη και τον φυσικό χυμό πορτοκάλι, όπου μέσα έχουμε ανακατέψει τη μαγειρική σόδα (προσοχή γιατί θα αφρίσει ο χυμός).

Ανακατεύουμε αρχικά σε χαμηλή ταχύτητα τα υλικά. Επίσης, μπορείτε να τα ανακατεύετε με το χέρι, φορώντας γάντια μιας χρήσεως.

Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι σιγά-σιγά μαζί με το μπέκιν και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε το μείγμα για λίγο, μέχρι να γίνει μια ομοιογενής ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.

Το μυστικό για τραγανά κουλουράκια πορτοκαλιού, είναι στο ζύμωμα. Μην τα ζυμώνετε πολύ.

Καλύψτε τη ζύμη με διάφανη μεμβράνη και αφήστε την στο ψυγείο για 30 λεπτά για να πλάθεται καλά.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για περίπου 30-35 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο.

Καλή Επιτυχία!
Image