Pin It

Νόστιμα και τραγανά Κουλουράκια Πορτοκαλιού

Τραγανά κουλουράκια πορτοκαλιού εύκολα και γρήγορα.

1 ώρα 20'

Εύκολο

40-45

Υλικά για τα Κουλουράκια Πορτοκαλιού


  • Αλεύρι γοχ όσο πάρει (περίπου 1 κιλό)
  • 1 κ.γ. μπέικινγκ πάουντερ
  • 1/2 ποτήρι νερού φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 φλ. ζάχαρη άχνη
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το ελαιόλαδο, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη ζάχαρη άχνη. Διαλύουμε τη μαγειρική σόδα στο χυμό πορτοκάλι επάνω από τον κάδο του μίξερ και τον προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά.

Ανακατεύουμε αρχικά σε χαμηλή ταχύτητα τα υλικά. Μπορούμε να τα ανακατεύουμε με το χέρι, φορώντας γάντια.

Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο-λίγο, το μπέικινγκ πάουντερ και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι το μείγμα να γίνει μία ομοιογενής ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.

Το μυστικό για τραγανά κουλουράκια πορτοκαλιού, είναι στο ζύμωμα. Μην τα ζυμώσετε πολύ.

Καλύπτουμε τη ζύμη με διάφανη μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά ώστε να πλάθεται καλά. Πλάθουμε κουλουράκια σε ό, τι σχήμα μας αρέσει.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για περίπου 30 με 35 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο.

Καλή Επιτυχία!
κουλουράκια πορτοκαλιού
κουλουράκια πορτοκαλιού