Pin It

Ένα πρωτότυπο και πολύ ωραίο γλυκό του κουταλιού της εποχής, είναι το γλυκό κάστανο! 

Υλικά για το γλυκό κάστανο

  • 1 ½ κιλό κάστανα
  • 1 ½ κιλό ζάχαρη
  • 1 ½ λίτρα νερό
  • 2 κ.σ. χυμό λεμόνι

Εκτέλεση

Αρχικά, βράζουμε τα κάστανα σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και προσέχουμε να μη λιώσουν.

Όταν είναι έτοιμα, αποσύρουμε από τη φωτιά και τα σουρώνουμε. Αφαιρούμε προσεχτικά την εξωτερική φλούδα τους.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο 1 ½ λίτρο νερό και τη ζάχαρη και κάνουμε ένα λεπτόρρευστο σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε ύστερα τα κάστανα. Τα αφήνουμε μέσα για ένα βράδυ.

Την επόμενη μέρα τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βράζουμε για 5 λεπτά. Αποσύρουμε και αφαιρούμε τα κάστανα με μία τρυπητή κουτάλα. Προσθέτουμε στο σιρόπι το χυμό λεμονιού και βράζουμε μέχρι να δέσει.

Σβήνουμε τη φωτιά και ξαναβάζουμε τα κάστανα μέσα στην κατσαρόλα. Αφήνουμε 3 ώρες να απορροφήσουν το σιρόπι και μεταφέρουμε σε αποστειρωμένα βάζα.