Pin It

Πεντανόστιμα μάφινς με σοκολάτα! Αφράτα και σοκολατένια, ό, τι καλύτερο για τα παιδάκια σας και όχι μόνο. 

 Υλικά για τα Μάφινς με σοκολάτα

για 10 μάφινς:

  • 2 φλιτζάνια φαρίνα
  • μισό φλιτζάνι κακάο
  • 1 κ.σ. κοφτή μπέκιν
  • 2 βανίλιες
  • 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 2 μεγάλες κ.σ. βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 2 αυγά
  • 1 σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 κρέμα γάλακτος
  • τρούφα χρωματιστή

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνετε τη φαρίνα, το κακάο, τις βανίλιες και το μπέκιν. Τα ανακατεύετε και τα αφήνετε στην άκρη.

Σε ένα άλλο μπολ ρίχνετε τη ζάχαρη και το βούτυρο λίγο λιωμένο, προσοχή όχι να καίει. Χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. 

Έπειτα ρίχνετε και τα αυγά, ένα-ένα και χτυπάτε ξανά με προσοχή. Όχι στο δυνατό το μίξερ.

Στη συνέχεια, ρίχνετε λίγο από το μείγμα με τη φαρίνα (στερεά υλικά) και λίγο γάλα και τα χτυπάτε όλα μαζί, να γίνουν ένα ομοιόμορφο σοκολατί μείγμα. 

Αφού κόψετε σε κομματάκια τη μισή κουβερτούρα, την ρίχνετε στο μείγμα και ανακατεύετε με ένα κουτάλι καλά.

Παίρνετε τα φορμάκια, εγώ τα έβαλα σε αλουμινένια, τα βουτυρώνετε και αντί για αλεύρι τα πασπαλίζετε με κακάο γύρω-γύρω στο εσωτερικό. Ένα κόλπο είναι να ρίξετε λίγο κακάο στον πάτο και να το γυρίζετε γύρω-γύρω να πάει και στα τοιχώματα εύκολα!

Προθερμένετε τον φούρνο στον αέρα στους 180οC και ψήνετε στη μεσαία θέση για 20 με 25 λεπτά.

 Όταν ψηθούν, βγάλτε από τα φορμάκια και αφήστε τα να κρυώσουν. Ετοιμάστε μια απλή επικάλυψη σοκολάτας, ως εξής:

Βάζετε στο μπεν μαρί την υπόλοιπη κουβερτούρα και τη μισή κρέμα γάλακτος, σιγά-σιγά, αφού η κουβερτούρα έχει αρχίσει να λιώνει. Ανακατεύετε καλά και στο τέλος αν θέλετε μπορείτε να βάλετε λίγο βούτυρο.Αφήνετε 5 λεπτά να σταθεί η σοκολάτα και μετά περιχύνετε τα μαφινάκια!

Το αποτέλεσμα θα είναι εκπληκτικό και λαχταριστό. Πασπαλίστε με την χρωματιστή τρούφα και περιμένετε να στεγνώσει καλά η σοκολάτα πριν σερβίρετε.