Pin It
μίνι στρούντελ με μήλο, κανέλα και αμύγδαλο

Φτιάξτε και απολαύστε σπιτικά μίνι στρούντελ, πανεύκολα! Δώστε στα παιδάκια σας για κολατσιό, είναι υγιεινά και πεντανόστιμα.

1 ώρα και 30'

Εύκολο

6 μίνι στρουντελάκια

Υλικά για τα μίνι στρούντελ

Για τη ζύμη 

  • 200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 55 γρ. βούτυρο λιωμένο +50 γρ. λιωμένο βούτυρο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 80 ml νερό χλιαρό

Για τη γέμιση

  • 1 μήλο
  • Καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλια
  • 10-12 αμύγδαλα ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

1
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι με το αλάτι, ρίχνουμε αργά το λιωμένο βούτυρο (τα 55γρ.) και τέλος το χλιαρό νερό ανακατεύοντας καλά με κυκλικές κινήσεις μέχρι να πάρουμε μια μαλακή και λεία ζύμη, πολύ ελαστική. Την αφήνουμε σκεπασμένη να ξεκουραστεί, περίπου 30 λεπτά.
2
Καθαρίζουμε και κόβουμε ένα μήλο σε μικρά κομμάτια, πασπαλίζουμε με ζάχαρη καστανή, ψιλοκόβουμε τα αμύγδαλα και προσθέτουμε μισό κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατεύουμε καλά.
3
Χωρίζουμε τη ζύμη στα 2 και ανοίγουμε δύο μεγάλα φύλλα. Παίρνουμε το κάθε φύλλο και το χωρίζουμε σε 2 ίσα μέρη, οριζόντια. Αλείφουμε το ένα με βούτυρο και βάζουμε τη γέμιση (2 κ.σ. περίπου) όπως το βίντεο.
4
Τοποθετούμε επάνω το δεύτερο φύλλο. κόβουμε σε τρία μέρη, φτιάχνουμε ρολάκια και τοποθετούμε στις θήκες των μάφιν. Αλείφουμε με βούτυρο τα στρουντλίνια μας. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 oC για περίπου 40 λεπτά. Όταν δείτε να ροδίσουν είναι έτοιμα! Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη προαιρετικά και απολαμβάνουμε. Καλή επιτυχία!