Pin It

Νόστιμα Μάφινς με ολόκληρο πορτοκάλι

Αφράτα μάφινς με ολόκληρο πορτοκάλι και σταγόνες σοκολάτας!

Προετοιμασία | 10'

Ψήσιμο | 50'

Εύκολο

12 μαφινάκια

Για τα αφράτα μάφιν με πορτοκάλι, θα χρειαστούμε:


  • 100 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 120 γρ. (φυτικό) βούτυρο
  • 1 αυγό
  • 1 ολόκληρο πορτοκάλι
  • 120-150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.σ. μπέκιν
  • 120 γρ. γάλα 
  • 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση συνταγής

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.

Ρίχνουμε το αυγό, χτυπάμε λίγο και μετά ρίχνουμε αλεύρι με γάλα, εναλλάξ. Το μείγμα μας ας είναι ελάχιστα σφιχτό, γιατί θα βάλουμε και το πολτοποιημένο πορτοκάλι.


Κόβουμε ένα πορτοκάλι σε 4 μέρη, καθαρίζουμε μόνο τη φλούδα του και αφαιρούμε ίσως κάποια χοντρά νεύρα από το εσωτερικό. Πολτοποιούμε το πορτοκάλι στο μούλτι και το ρίχνουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αν θέλουμε, κόβουμε πολύ μικρά κομματάκια τη φλούδα (περίπου 2 φλούδες) που αφαιρέσαμε και τα ρίχνουμε και στο μείγμα.

Τέλος, ρίχνουμε και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε.

Βουτυρώνουμε ελαφρά τα φορμάκια για τα μάφιν και βάζουμε μείγμα, να καλύπτει γύρω στα 3/4 το φορμάκι. 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 50 λεπτά περίπου. Ελέγχουμε τακτικά. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και απολαμβάνουμε!