Pin It
Σοκολατένια νηστίσιμα soft cookies με γάλα αμυγδάλου

Είναι μαλακά, σοκολατένια και δεν θα καταλάβει κανείς ότι είναι νηστίσιμα! Σοκολατένια soft cookies με γάλα αμυγδάλου που λιώνουν στο στόμα.

30'

Εύκολο

6 soft cookies

Υλικά για τα νηστίσιμα σοκολατένια soft cookies

  • 100 γρ. αλεύρι για κάθε χρήση
  • 40 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 40 γρ. κακάο σκόνη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.γ. μπέικινγκ πάουντερ
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 80 γρ. καστανή ζάχαρη μαλακή
  • 90 ml ηλιέλαιο
  • 30 ml γάλα αμυγδάλου
  • 50 γρ. κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια

Εκτέλεση

1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 oC. Σε ένα μπολ βάζουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε την κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια. Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε έτοιμες σταγόνες σοκολάτας.
2
Σε ένα άλλο μπολ αναμειγνύουμε το ηλιέλαιο μαζί με το γάλα αμυγδάλου και το ρίχνουμε στα στερεά υλικά. Ανακατεύουμε καλά με μία μαλακή σπάτουλα ή ένα κουτάλι της σούπας. Το μείγμα θα μοιάζει με βρεγμένη άμμο.
3
Φτιάχνουμε μπαλάκια με τα χέρια μας ό, τι μέγεθος θέλουμε και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Τα πατάμε λίγο με τα δάχτυλα. Μπορούμε να απλώσουμε το μείγμα σε ταψί με λαδόκολλα και να το κόψουμε όταν ψηθεί σε τετράγωνα κομμάτια. Θα μοιάζει με brownies!
4
Ψήνουμε για 9 λεπτά στους 160 oC. Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο, αν θέλουμε τα πατάμε με το πίσω μέρος ενός κουταλιού με μεγάλη επιφάνεια, ελαφρά και περιμετρικά. Θα γίνουν πολύ όμορφα και θα έχουν όλα το ίδιο μέγεθος και σχήμα! Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά, πασπαλίζουμε αν θέλουμε με ζάχαρη άχνη και απολαμβάνουμε.

Βήματα συνταγής - Φωτογραφίες