Pin It
brownies η συνταγη

Μαλακό και πεντανόστιμο Brownies που λιώνει στο στόμα!

Φτιάξτε ένα πεντανόστιμο και εύκολο brownies, με απλά υλικά, λίγες ποσότητες και ένα άριστο αποτέλεσμα! Κεράστε το, απολαύστε το παρέα με τον καφέ σας, με παγωτό, φτιάξτε τούρτα με βάση brownies και ό, τι άλλο τραβάει η όρεξή σας!

45'

Εύκολο

8-10 μικρά τετράγωνα κομμάτια

1 πυρεξάκι ορθογώνιο

υπέροχο brownies που λιώνει στο στόμα

Σπιτική συνταγή για Brownies

Αυτό το brownies θα τους τρελάνει όλους και θα σας ρωτάνε από πού το αγοράσατε! Μόλις τους πείτε πως το φτιάξατε στο σπίτι, θα θέλουν τη συνταγή! 

Ήταν ένα από εκείνα τα απογεύματα που ήθελα κάτι γλυκό στο σπίτι... Τι και αν θα το απολαύσω 3 ώρες μετά; Η χαρά της δημιουργίας! Μπήκα λοιπόν στην κουζίνα και ξεκίνησα να φτιάχνω με απλά υλικά, υλικά που έχουμε όλοι στο σπίτι μας ένα υπέροχο γλυκάκι, ένα πεντανόστιμο μπραουνάκι! 

Υλικά για το Brownάκι μας


Θα βρείτε τα υλικά με σειρά προτεραιότητας που θα χρησιμοποιηθούν.

Θα χρειαστούμε 2 μπολ, ένα μεταλλικό και ένα απλό, ένα σύρμα για το υγρό μείγμα στην αρχή και μια σπάτουλα μαλακή (ή ένα κουτάλι της σούπας) για μετά. Ένα πυρεξάκι ορθογώνιο περίπου 17x25 cm και λαδόκολλα.

  • 110 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα +110 γρ. τεμαχισμένη κουβερτούρα σε μεγάλα κομμάτια 
  • 120 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 100-150 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 2 αυγά
  • 1 βανίλια σε σκόνη ή 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 95 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 30 γρ. κακάο σκόνη
  • 1 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση

Αρχικά λιώνουμε την κουβερτούρα, τα 110 γρ., σε μπεν μαρί. Κόβουμε τη σοκολάτα σε κομμάτια και την τοποθετούμε μέσα στο μεταλλικό μπολάκι που το έχουμε τοποθετήσει επάνω σε ένα κατσαρολάκι με νερό που σιγοβράζει. Το μεταλλικό μπολάκι δεν πρέπει να ακουμπά το βραστό νερό.

Αφήνουμε τη σοκολάτα να κρυώσει καλά.

Στο άλλο μπολ βάζουμε το βούτυρο λιωμένο και χλιαρό μαζί με τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Προσθέτουμε τα 2 αυγά, τη βανίλια και ανακατεύουμε ξανά με το σύρμα για περίπου 1 λεπτό. Το μείγμα θα αρχίσει να αλλάζει χρώμα, θα γίνει πιο ανοιχτόχρωμο και θα φουσκώνει ελαφρά. Τότε είναι έτοιμο!

Ρίχνουμε μέσα την υγρή σοκολάτα που λιώσαμε πριν, η οποία πρέπει να έχει κρυώσει καλά και  ανακατεύουμε. 

Με μια σίτα, κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και το αλάτι, κατευθείαν στο μπολ με το μείγμα.

Με τη σπάτουλα και με κυκλικές κινήσεις από τα πλαϊνά του μπολ, ξενικάμε το ανακάτεμα να ομογενοποιηθεί το μείγμα καλά.

Ρίχνουμε και την τεμαχισμένη σοκολάτα μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε ξανά. 

Στο πυρεξάκι μας, στρώνουμε λαδόκολλα όπως τη φωτογραφία παρακάτω. Βάζουμε πολύ λίγο βούτυρο από κάτω για να σταθεί η λαδόκολλα και να μην τσαλακώνει. 


Απλώνουμε το μείγμα στο πυρέξ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 20 λεπτά

Το brownies μας είναι έτοιμο! Αφήνουμε να κρυώσει καλά, το βγάζουμε προσεκτικά μαζί με τη λαδόκολλα από το σκεύος και το κόβουμε σε κομμάτια. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Ακόμα και μετά από 3 ώρες, είναι υπέροχο στο εσωτερικό, λιώνει στο στόμα η σοκολάτα και είναι μαλακό! 
σπιτικό brownies