Pin It

Ανακάλυψα μια συνταγή για σπιτικό παγωτό σοκολάτα, που δε μπορώ να μην τη μοιραστώ μαζί σας! Από γεύση, απλά μαμαδίστικο και από εμφάνιση και υφή, απλά ...τέλειο.

Να σας πω πως δε χρειάζεται χτύπημα κάθε 1 ώρα και ούτε παγωτομηχανή. Απλά ένα μίξερ.

Υλικά για το σπιτικό παγωτό σοκολάτα

  • 3 κρέμες γάλακτος (600ml)
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (απλό, όχι απαραίτητα καραμελωμένο)
  • 1 συσκευασία κουβερτούρα για γλυκά
  • 70γρ. ζάχαρη


Εκτέλεση

1. Αρχικά χτυπάμε στο μίξερ στο δυνατό τη ζάχαρη ρίχνοντας ταυτόχρονα την κρέμα γάλακτος (και τα 600ml). Συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να γίνει μια αφράτη μαλακή κρέμα.
 
2. Έπειτα λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, ρίχνοντας και το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε καλά να γίνει ένα μείγμα και αφήνουμε λίγο να κρυώσει. 
 
3. Το ρίχνουμε μέσα στην κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη που χτυπήσαμε στο μίξερ νωρίτερα και ανακατεύουμε καλά, ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να πάρει ένα χρώμα καφέ ανοιχτό.
 
Το βάζουμε σε ένα μπολ κατά προτίμηση μεταλλικό και το αφήνουμε στην κατάψυξη για 6 ώρες, οπωσδήποτε, μέχρι να σφίξει καλά.
 
Έπειτα, σερβίρουμε δροσερό σπιτικό παγωτό σοκολάτα και το απολαμβάνουμε!