Pin It

Δοκίμασα νέα συνταγή για κουλουράκια κανέλας! Για όσους αγαπάνε την κανέλα και τους θυμίζει κάτι από τα παιδικά τους χρόνια και τα βουτυράτα αφράτα, τραγανά μπισκότα, πρέπει να την φτιάξουν οπωσδήποτε. Είναι εύκολη και σε 1μιση ώρα, έχετε ολόφρεσκα σπιτικά και υγιεινά κουλουράκια κανέλας!

Υλικά για 20-25 κουλουράκια κανέλας

  • 1 φλ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική 
  • 100-125 γρ. βούτυρο (πλάκα)
  • 2 αυγά
  • 2 βανίλιες
  • 1 κ.σ. μπέκιν
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • καστανή ζάχαρη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο (χλιαρό και ελαφρώς λιωμένο) με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. 

Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά και χτυπάμε ελαφρά για λίγο.

Έπειτα, ρίχνετε στο μείγμα τις βανίλιες, το μπέκιν και την κανέλα και χτυπάτε ξανά για λίγο να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Τέλος, ρίχνετε το αλεύρι σιγά-σιγά και ταυτόχρονα χτυπάτε με το μίξερ. 

Θα έχετε μία ζύμη που θα μοσχοβολά κανέλα και θα κολλάει ελαφρώς στα χέρια. Θα την βάλετε στο ψυγείο σκεπάζοντάς την με μια διάφανη μεμβράνη για 10 λεπτά, ένα τέταρτο.

Μπορείτε να κόψετε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλας, να την λαδώσετε ελαφρώς και να βάλετε τη ζύμη στο κέντρο. Με τον πλάστη, πατάτε και ανοίγετε ομοιόμορφη ζύμη πάχους 3-5 εκατοστών.

Στη συνέχεια φτιάχνετε τα σχέδια που θέλετε και όση ζύμη περισσέψει, κάνετε την ίδια διαδικασία ώσπου να τελειώσει.

Τοποθετείτε επάνω σε λαδόκολλα στο ταψί τα κουλουράκια κανέλας, πασπαλίζετε με καστανή ζάχαρη και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC για 20 λεπτά.