Κι όμως, τα αγαπημένα μας τρουφάκια μπορούμε να τα απολαύσουμε και στην περίοδο της νηστείας. Με απλά υλικά, εύκολα και γρήγορα.

Υλικά που θα χρειαστούμε για 30-35 νηστίσιμα τρουφάκια

Εκτέλεση

1. Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό σε χαμηλή ένταση και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια και τη μαργαρίνη
 
2. Ανακατεύουμε με τον αναδευτήρα να λιώσει η κουβερτούρα και η μαργαρίνη και ταυτόχρονα ρίχνουμε και την ζάχαρη άχνη. Κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από το μάτι.
 
3. Αφού διαλυθεί και η ζάχαρη, ρίχνουμε τη μία συσκευασία με τα μπισκότα αλεσμένα καλά στο multi, το κακάο,το καρύδι και ανακατεύουμε με ένα μεγάλο κουτάλι. Προσοχή, κάθε φόρα που έβαζα ένα υλικό το ανακάτευα καλά και μετά έβαζα το επόμενο. 
 
4. Αφήνετε μισή ώρα σε θερμοκρασία δωματίου, έπειτα καλύπτετε την κατσαρόλα και τη βάζετε στο ψυγείο για άλλη μισή με μία ώρα, να σφίξει καλά. 
 
5. Ετοιμάστε σε διαφορετικά μπολάκια τα υλικά της επικάλυψης. Δοκιμάστε τη ζύμη με ένα κουτάλι να σιγουρευτείτε πως δεν κολλάει υπερβολικά και ότι μπορείτε να την πλάσετε σε μικρό μπαλάκι. Προσοχή, αν δείτε πως το μείγμα κολλάει αρκετά, αλέστε την άλλη μισή συσκευασία μπισκότα και ρίξτε τα στο μείγμα, ανακατέψτε καλά και ξαναδοκιμάστε. 
 
Πλάστε μικρά σοκολατάκια, στο μέγεθος του καρυδιού. Ρίξτε τα ένα-ένα στο υλικό επικάλυψης που επιθυμείτε και καλύψτε το τρουφάκι γύρω-γύρω. Ακουμπήστε σε ένα πιάτο και όχι κατευθείαν στις χάρτινες θήκες.
 
Tip: Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη ζάχαρη με 2 κ. σ. από ένα αγαπημένο σας γλυκό του κουταλιού, όπως το πορτοκάλι ή το κυδώνι! Απλά θα το κόψετε πολύ μικρά κομματάκια.