Pin It

Σήμερα θα σας πω για την αγαπημένη μου φάβα! Είναι εύκολη, πεντανόστιμη και υγιεινή.

Χρόνος: 1μιση ώρα περίπου

Μερίδες: 1 βαθύ πιάτο φάβα

Υλικά που θα χρειαστούμε για τη Φάβα

  • Φάβα, περίπου το 1/4 του σακουλιού (1 βαθύ πιάτο φάβα)
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • ελαιόλαδο για το βράσιμο, για το σερβίρισμα
  • αλάτι
  • λεμόνι
  • ελιές ή κάπαρη
  • 1 ντομάτα

Εκτέλεση:

Αρχικά, βάζουμε τη φάβα σε ένα μπολ με νερό και αφήνουμε για 30 λεπτά περίπου να μαλακώσει.

Ύστερα αφαιρούμε το νερό χύνοντας το αργά, ώστε να καθαρίσει από τυχόν τσόφλια που έχουν βγει στην επιφάνεια. 
 
Σε μια κατσαρόλα, έχουμε ρίξει 2 κουταλιές ελαιόλαδο και ανάβουμε χαμηλά το μάτι και παράλληλα ρίχνουμε τη φάβα μέσα. Έπειτα, βάζουμε νερό στην κατσαρόλα μέχρι να καλυφθεί και τοποθετούμε μαζί και ένα κρεμμύδι ξερό, καθαρισμένο. Δυναμώνουμε τη φωτιά και όταν πάρει βράση, χαμηλώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 50 λεπτά. 
 
 
Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, αφαιρούμε με ένα κουτάλι τον λευκό αφρό που εμφανίζεται στο νερό. 
 
Αφού περάσουν σχεδόν 50 λεπτά, η φάβα θα έχει αρχίσει ήδη να λιώνει. Αλατίζουμε λίγο προς το τέλος και αφαιρούμε την κατσαρόλα από το μάτι. Πολτοποιούμε με μια ράβδο ή στο μπλεντεράκι της μαμάς... (μαζί και το κρεμμύδι)!
 
...και το αποτέλεσμα;
 
 
Απολαύστε την δροσερή, με ένα ξερό κρεμμυδάκι καθαρισμένο ή φρέσκο, λίγες ελιές ή κάπαρη, 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, λεμονάκι και ντοματούλα
 

Καλή Όρεξη!