Pin It

Κολοκύθια γεμιστά με ρύζι
και αυγολέμονο

Υπέροχα και λαχταριστά κολοκύθια γεμιστά με ρύζι και αυγολέμονο!

90'

Εύκολο

5 κολοκυθάκια γεμιστά

Καλώς ήλθατε και πάλι! Λογικά θα σκέφτεστε "Τι να φάω σήμερα;"

Ετοίμασα νέο πιάτο και σας διαβεβαιώ πως ενώ το έφτιαξα πρώτη μου φορά, ΔΕΝ μου έκοψε το αυγολέμονο...

Δοκιμάστε το και δεν θα χάσετε. Αυτό τον καιρό ειδικά, τα κολοκυθάκια έχουν την τιμητική τους.

Υλικά για τα Κολοκύθια γεμιστά με ρύζι και αυγολέμονο


  • 5 κολοκυθάκια 
  • 2 πατάτες κανονικές
  • μισή κούπα ρύζι
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • μαϊντανό ψιλοκιμμένο
  • άνηθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
Για το αυγολέμονο:
  • χυμός από 2 λεμόνια
  • 2 αυγά
Image

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, πλένουμε τα κολοκύθια μας καλά και κόβουμε προσεκτικά το επάνω μέρος (που έχει και το κοτσάνι). Αφαιρούμε την ψίχα τους προσεκτικά, τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα και τα σκεπάζουμε με τα καπάκια τους. 

τοιμάζουμε τη γέμιση. Την ψίχα από τα κολοκύθια μας, δεν την πετάμε. Αρχικά, χοντροκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε στο τηγάνι με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, για 3 με 4 λεπτά.

Ψιλοκόβουμε την ψίχα από τα κολοκύθια και την ρίχνουμε στο κρεμμύδι. 
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε αλάτιπιπέριμαϊντανό 
και άνηθο.

Πλένουμε καλά και ρίχνουμε και το ρύζι, μισή κούπα νερό (κατά προτίμηση χλιαρό) και το αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά. Όχι περισσότερο. Ίσα να πιει το νερό.


Μετά γεμίζουμε τα κολοκύθια μας.

Κλείνουμε τα καπάκια και όπου υπάρχει χώρος, τρυπώνουμε και τις πατάτες μας, τις οποίες έχουμε κόψει κυδωνάτες.

Ρίχνουμε νερό στην κατσαρόλα, να καλύπτει σχεδόν μέχρι τη μέση τα κολοκύθια, αλατοπιπερώνουμε ξανά και ρίχνουμε και μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 40 λεπτά. Αρχικά σε δυνατή φωτιά και μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε σε μέτρια. 

Για το αυγολέμονο:

Αρχικά, χτυπάμε σε ένα μπωλάκι τα αυγά καλά με σύρμα, μέχρι να αφρίσουν. Έπειτα ρίχνουμε λίγο λίγο με προσοχή, τον χυμό από τα λεμόνια.

Προσθέτουμε κουταλιές από τον ζεστό ζωμό του φαγητού αραιώνοντας το και συνεχίζουμε το χτύπημα. 

 
Αυτό το κάνουμε για να μην έρθει το αυγολέμονο ξαφνικά σε επαφή με το καυτό φαγητό και μας κόψει. 
 
Περιχύνουμε αργά τα κολοκύθια με το αυγολέμονο και τέλος κουνάμε αργά την κατσαρόλα με κυκλικές κινήσεις, να πάει παντού το αυγολέμονο.

Αφήνουμε την κατσαρόλα στο ζεστό μάτι για λίγο, να δέσει το αυγολέμονο με το υπόλοιπο φαγητό, αλλά προσοχή. Δεν πρέπει να βράσει.

 
Και το αποτέλεσμα; Φανταστικό!

Καλή Επιτυχία και καλή απόλαυση!
Image
Image