Pin It

Απλό και εύκολο, μαμαδίστικο φαγητό, κοτόπουλο με λεμονάκι στην κατσαρόλα!

Υλικά για το Κοτόπουλο λεμονάτο στην κατσαρόλα

  • 1 στήθος κομμένο στα δύο, μπουτάκια ή ό, τι άλλο θέλετε
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • ελαιόλαδο (μισό ποτήρι του κρασιού)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • σκόρδο (σκόνη ή 1 σκελίδα)
  • χυμός από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Αρχικά πλένουμε το κοτόπουλο και το ταμπονάρουμε ελαφρά με χαρτί κουζίνας να φύγει το νερό.

Έπειτα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και μόλις κάψει, τοποθετούμε μέσα το κοτόπουλο και το αφήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να τσιγαριστεί 3-4 λεπτά από τη μία πλευρά και 3-4 λεπτά από την άλλη. Αλατοπιπερώνουμε.

Μόλις ροδίσει, ρίχνουμε το ξερό κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, σκόρδο ή μπορείτε να βάλετε και πιπεριά αν σας αρέσει.

Ανακατεύουμε ελαφρά και αφήνουμε 3-4 λεπτά να τσιγαριστεί και το κρεμμυδάκι.

Ρίξτε βραστό νερό, να καλύψει σχεδόν μέχρι τη μέση το κοτόπουλο και σιγοβράστε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο. Συμπληρώστε με νερό, αν χρειαστεί. Πρέπει στο τέλος να μείνει με το λαδάκι του.

Να είστε προσεκτικοί με το νερό, να μην το πιει όλο. Συνοδεύεται ιδανικά με πουρέ πατάτας, πατάτες τηγανητές, πατάτες ψητές φούρνου, ρύζι και ό, τι άλλο τραβάει η όρεξή σας!

 

 

 

Καλή Επιτυχία!