Pin It

Μια πίτα με σφολιάτα, εύκολη και γρήγορη με απλά υλικά και για όλες τις ώρες. Μοιάζει με τον αγαπημένο μου μουσακά, γι' αυτό μου αρέσει πολύ.

Υλικά για την πίτα "Μουσακάς"

  • Φύλλο σφολιάτας της αρεσκείας σας
  • 2 μελιτζάνες κανονικές
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • λιγότερο από μισό κιλό κιμάς (μισός-μισός)
  • 1 κανονικό κομμάτι φέτα της αρεσκείας σας
  • λίγη γραβιέρα τριμμένη
  • ελαιόλαδο
  • μισό ποτηράκι κρασί για τον κιμά
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση:

Αρχικά ετοιμάζετε τον κιμά. Σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμυδάκι, ρίχνουμε τον κιμά και αποφεύγουμε να ανακατεύουμε συνεχώς, για να μην βγάλει περισσότερα υγρά. Σβήνουμε με κρασί, αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και έπειτα ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, λίγο κανέλα, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 25 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. 
 
Tip: Μπορεί να σας έχει περισσέψει κιμάς από άλλη φορά στην κατάψυξη, οπότε χρησιμοποιήστε τον!
 
Παράλληλα, βάζετε σε ταψί με λαδόκολλα τις μελιτζάνες κομμένες σε μικρά κομμάτια. Τις ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε και τις αφήνετε για 20 με 25 λεπτά στο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200οC.
 
Σε ένα κανονικό πυρέξ, αλείφετε τη βάση με λίγο ελαιόλαδο και στρώνετε το πρώτο φύλλο σφολιάτας. Επάνω ρίχνετε τις ψητές μελιτζάνες και τον κιμά. Έπειτα τρίβετε τη φέτα και τη γραβιέρα, αλατοπιπερώνετε και κλείνετε με το άλλο φύλλο σφολιάτας την πίτα από πάνω. 
 
Εμένα μου αρέσει να γυρίζω προς τα μέσα το κάτω φύλλο και με το πάνω να καλύπτω ολόκληρο το κάτω φύλλο.
 
Χαράζετε ελαφρά τα κομμάτια από πάνω και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 40 λεπτά.