Pin It

Αυτή η κοτόπιτα θα γίνει από τις αγαπημένες σας! Σίγουρα θα την φτιάχνετε μία φορά την εβδομάδα και ξέρετε γιατί; Γιατί είναι σούπερ πεντανόστιμη και ...πολύχρωμη!

Χρόνος: Περίπου 2 ώρες

Μερίδες: 6 μεγάλα κομμάτια

Υλικά για την Πολύχρωμη Κοτόπιτα

  • πακέτο φύλλο σφολιάτας 
  • 1 ή μισό στήθος κοτόπουλο
  • 1 πακέτο μανιτάρια λευκά μεσαίου μεγέθους
  • 1 ξερό κρεμμυδάκι
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 1 πιπεριά πορτοκαλί
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 150-200 γρ. μιξ 3 τυριών (π.χ. μοτσαρέλα, γραβιέρα Νάξου, Gouda)
  • 1 κρέμα γάλακτος light (200ml)
  • Ελαιόλαδο
  • 1 κύβος λαχανικών
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Αρχικά, σιγοβράζουμε το κοτόπουλο για μισή ώρα, μαζί με ένα κύβο λαχανικών. 
 
Όσο βράζει το κοτοπουλάκι, σοτάρουμε τα λαχανικά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. 
 
Μαραίνουμε λίγο το κρεμμυδάκι, έπειτα ρίχνουμε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες, ανακατεύουμε στην αρχή και αφήνουμε για 5 με 7 λεπτά
 
Στη συνέχεια, ρίχνουμε στο τηγάνι και τις πιπεριές κομμένες σε λεπτές βέργες, ανακατεύουμε ξανά και αφήνουμε να πιουν τα υγρά τους για περίπου 10 λεπτά.
 
 
Tο κοτόπουλο έβρασε. Κρατάμε ένα φλιτζανάκι από τον ζωμό που έβρασε και αφού κρυώσει, το ψιλοκόβουμε και το ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι με τα λαχανικά. Τα ανακατεύουμε καλά όλα μαζί και σβήνουμε με τον ζωμό από το κοτόπουλο που κρατήσαμε.
 
Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 7 λεπτά περίπου.
 
Κατεβάζουμε από τη φωτιά το τηγάνι και ρίχνουμε και τα τυριά και ανακατεύουμε ξανά.
 
Αλείφουμε ένα πυρέξ μεσαίων διαστάσεων με λίγο ελαιόλαδο και απλώνουμε στον πάτο το ένα φύλλο σφολιάτας. Επάνω αδειάζουμε τη γέμιση που μόλις ετοιμάσαμε, ρίχνουμε προαιρετικά λίγο αλάτι και πιπέρι και τέλος περιχύνουμε την κρέμα γάλακτος.
 
 
Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και ενώνουμε προσεκτικά τα 2 φύλλα μαζί, γυρνώντας τα προς τα μέσα. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο από πάνω και χαράζουμε μαλακά με ένα μαχαιράκι το φύλλο της κρούστας, σαν να κόβαμε τα κομμάτια της πίτας, για να μη φουσκώσει η σφολιάτα στο ψήσιμο.
 
Tip: Εάν θέλετε, μπορείτε να ρίξετε και λίγο σουσάμι από πάνω.
 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C (αντιστάσεις επάνω-κάτω) για περίπου 40-45 λεπτά. Όταν ροδίσει, είναι έτοιμη!