Pin It
Σπιτκές αραβικές πίτες με λίγα υλικά και σίγουρη επιτυχία! Υγιεινές, χωρίς συντηριτικά, μπορούμε να τις καταψύξουμε και να έχουμε αραβική πίτα όποτε θελήσουμε.

Προετοιμασία | 30'

Αναμονή | 20'

Ψήσιμο | 25'

Εύκολο

6 αραβικές πίτες

Υλικά για τις σπιτικές αραβικές πίτες


  • 270 γρ. αλεύρι μαλακό +αλεύρι για το άνοιγμα των φύλλων
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη καστανή
  • 1 κ.γ. μαγιά ξερή
  • Χλιαρό νερό όσο πάρει, περίπου 1 φλιτζάνι του τσαγιού
Σπιτικές αραβικές πίτες

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα μπολ, βάζουμε λίγο από το νερό, τη μαγιά μαζί με το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη.

Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε σκεπασμένο για 5 λεπτά.


Προσθέτουμε λίγο από το αλεύρι, αλάτι και συνεχίζουμε προσθέτωντας λίγο νερό και λίγο αλεύρι κάθε φορά μέχρι να τελειώσει το αλεύρι.

Ζυμώνουμε απαλά μέχρι να έχουμε μια ζύμη που κολλάει ελαφρά στα χέρια μας.


Ρίχνουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και τη ζυμώνουμε από μέσα προς τα έξω μαζί με αλεύρι για 5-8 λεπτά, να μαλακώσει καλά και να γίνει λεία και απαλή.

Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη για 20 λεπτά.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 ίσα μέρη και ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι ζύμης με τον πλάστη (ιδανικά με περιστρεφόμενο) σε ένα πολύ ελαστικό και λεπτό φύλλο.


Φροντίζουμε να είναι σε στρογγυλό σχήμα η πίτα μας. Ρίχνουμε κάθε φορά λίγο αλεύρι επάνω στο φύλλο και στην επιφάνεια που δουλεύουμε να μην κολλήσει.

Ψήνουμε τις πίτες μας σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι, 2' από κάθε πλευρά! Είναι σούπερ και μαλακές και τις τρώμε άμεσα.

Tip: Αν θέλουμε, μπορούμε να αποθηκεύσουμε τις πίτες μας στην κατάψυξη. Τις τοποθετούμε ανάμεσα σε κομμάτια λαδόκολλας έτοιμες ανοιχτές και τις βάζουμε στην κατάψυξη. Όταν θέλουμε αραβική πιτουλα, απλά τη ρίχνουμε σε τηγάνι που καίει και...βουαλά! 


Γεμίστε τις πιτούλες σας με ο,τι σας κάνει κέφι!Εγώ συνήθως τα καλοκαίρια τις προτιμώ με ντοματίνια, αγγουράκι δροσερό, γαλοπούλα βραστή και τυρί light, μαρούλι, ρόκα και φρέσκο κρεμμυδάκι. Μπορείτε να φτιάξετε και ένα δροσιστικό ντιπ γιαουρτιού για ακόμα περισσότερη γεύση και νοστιμιά... Καλή επιτυχία!