Pin It
Με αφορμή την εορτή πατέρα και γιού, ετοίμασα μια σούπερ δροσιστική και καλοκαιρινή σανγκρία φράουλα ροδάκινο! Αυτό το ποτό πίνεται σχεδόν από όλους με ευχαρίστηση και καταναλώνεται όλες τις ώρες της ημέρας. Τα δύο αγαπημένα μου φρούτα ταίριαξαν άψογα σε αυτό το δροσιστικό καλοκαιρινό ποτό!

Προετοιμασία | 30'

Αναμονή | 10 ώρες

Εύκολο

8 μερίδες

Υλικά για την καλοκαιρινή σανγκρία φράουλα ροδάκινο


  • 470 ml νερό
  • 200 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 4 ροδάκινα
  • 25 φράουλες
  • 175 ml ρούμι (π.χ. Havana Club)
  • 750 ml λευκό κρασί
  • λευκός οίνος σαμπανιζέ ή σαμπάνια και το σερβίρισμα
καλοκαιρινή σανγκρία φράουλα-ροδάκινο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα φρούτα μας! Σε αυτή τη φάση θα χρησιμοποιήσουμε 15 φράουλες και 2 ροδάκινα.

Τα ξεπλένουμε καλά με μπόλικο νερό. Περνάμε ένα καλαμάκι από τη βάση της φράουλας έως το φύλλο καπάκι της και κόβουμε τα ροδάκινα στα 4, τα ξεφλουδίζουμε, αφαιρούμε το κουκούτσι και τα κόβουμε σε φέτες.


Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά να λιώσει η ζάχαρη και έπειτα προσθέτουμε και τα φρούτα που καθαρίσαμε. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να λιώσουν.



Έπειτα σουρώνουμε τα φρούτα και αφήνουμε το ζουμί τους να κρυώσει καλά, περίπου 2 ώρες. Αν θέλουμε το βάζουμε στο ψυγείο.

Μετά καθαρίζουμε και τις άλλες 10 φράουλες όπως πριν και τα 2 ροδάκινα τα κόβουμε σε φετάκια ή σε μικρά καρέ. Τα ρίχνουμε στην κανάτα, προσθέτουμε το λευκό κρασί, το ρούμι και το αφήνουμε στο ψυγείο για 7-10 ώρες να δροσίσει καλά!

Σερβίρουμε σε ποτήρια με πάγο, προσθέτουμε το σαμπανιζέ λευκό κρασί ή τη σαμπάνια και απολαμβάνουμε!